Akció!

Gombaismereti tanfolyam (230 gombafaj)

150 80

  • Az elmúlt évek tapasztalatai, és a tanulói visszajelzések  alapján,  kategóriájában hazánk egyik legjobban kidolgozott gombaismereti oktatóanyaga.

  • A Gombaismereti szempontból jelentős, gyakoribb gombacsoportok Magyarországon című könyvre épülő tananyag. Vásárold meg hozzá a könyvet is, hogy a tanfolyamon elhangzó információk még átláthatóbbá váljanak.

  • Most ajándék (20 Euro értékben) 2×45 perc egyéni konzultációs lehetőség a tanfolyamhoz, plusz (50 Euro értékben) hozzáférés egy több, mint 3000(!) gombafajt tartalmazó, fényképes gombahatározóhoz.

  • Időkorlát nélküli, örökös hozzáférés.

  • Ha szeretnéd megvásárolni mindkét tanfolyamot, ez esetben használd, a “gombásztanfolyam” kuponkódot és a végösszegből 10% (20€) kedvezményt biztosítunk.

8 részből álló, 46 gombacsoportot és kb. 230 gombafajt bemutató előadás sorozat videófelvétele, kb. másfél órás (+ -) videókkal. A latin- és magyar gombanevek összehangolásával egy teljesen új és letisztult szemléletmóddal ismertetlek meg, amivel a gombászok csak igen kis része rendelkezik. Ez által lehetsz kiemelkedő abban, amit csinálsz.

Kategória:

Leírás

A kifizetést Western Unionon keresztül teljesítheted bankkártyával online, vagy pénzbefizetéssel a kirendeltségeken (A megadott Euro értéknek megegyező összeget itt Forintban is befizetheted.). A hozzáférési jelszót az összeg beérkezése után küldjük.

Tartalom:

bevezetés, csigagombák, nyirokgombák, nedűgombák, pénzecskegombák, szegfűgombák, fülőkék, kígyógombák, tölcsérgombák, valódi pereszkék, egyéb (nem valódi) pereszkék, További – Alaktanilag a pereszkékre (is) emlékeztető nemzetségek , galócák, őzlábgombák, tarlógombák, tuskógombák, laskagombák, csengettyűgombák, bocskorosgombák, döggombák, csiperkék, harmatgombák, tőkegombák, kénvirággombák, tintagombák, porhanyósgombák, susulykák, pókhálósgombák, fakógombák, cölöpgombák, nyálkásgombák, tejelőgombák, galambgombák, vargányák, epeízű tinóru, gesztenyebarna üregestinóru, étkezési szempontból fontos és/vagy jelentős sérülésre kékülő, ismertebb tinórufajok, Kisméretű tinóruk, fenyők alatt termő tinóruk, érdestinóruk, rókagombák, trombitagombák, gerebenek, egyéb csapos trámájú gombák , korallgombák, zárt termőtestet fejlesztő földfelszín felett termő bazídiumos gombák , taplóalkatúak rendje, csészegombák, kucsmagombák, papsapkagombák

Amit jó tudni kezdőként

Mivel a gombák erősen vízhez kötött élőlények, ezért megjelenésük nagyban függ az időjárástól. Vannak évek, amelyek csapadékosabbak, ilyenkor több gombával találkozhatunk és gyakorlati tudásunk nagymértékben fejlődhet, amennyiben megfigyeléseinkre a következő évben, vagy évek múltán is emlékszünk. Most bizonyára felteszed a kérdést, hogy mit értek az alatt, hogy évek múltán. A csapadékban szegényebb években kevés a termőtest, vagy egyes fajok terméshulláma akár el is maradhat, tehát 2-3 év is eltelhet mire találkozol ugyanazzal a gombafajjal. Ilyenkor érezheted csak igazán az elmélet és az ismétlés fontosságát. Ha tanulónk vagy már, akkor a videóleckék folyamatosan, időbeli korlátozás nélkül elérhetőek számodra, ezért azokat bármikor használhatod és így naprakész marad a tudásod is.

Különbségek a hagyományos és online oktatás között

Annak ellenére, hogy a kiváló oktatók, a társaság és a nagyszerű szervezés miatt nagyon élveztem a részvételt minden olyan gombatanfolyamon, amire kezdőként beiratkoztam, szinte azonnal észrevettem, hogy valami hiányzik ahhoz, hogy a tanfolyamokon tanultak igazán maradandóak legyenek. Lássuk mi is az! A hagyományos alapfokú és középfokú oktatási rendszerekben számtalanszor elhangzik, hogy a gyakorlat a legfontosabb a gombaismeretben, de valójában a tanuláshoz elengedhetetlen a magával ragadó elméleti anyag is. Az elmélet fontosságának háttérbe szorítása nagyrészt annak köszönhető, hogy a hagyományos oktatás időbeli keretek közé van szorítva. Az anyagot csupán egy alkalommal hallgathatod végig, ami valljuk be egy ilyen összetett feladat esetében, mint a gombahatározás – főleg egy kezdő számára – nem feltétlenül elegendő. Ezt már csak a terepi tanulással lehet orvosolni, ami valóban nagyon fontos és végül is ez a gombászás lényege – de, ahogy azt fentebb írtam: nem minden évben áll rendelkezésünkre az összes olyan gombafaj, amit szeretnénk megismerni, és ha csak a tanfolyamot követő évben, vagy később találkozunk a keresett gombával, mindenképp elméleti tudásunkra kell hagyatkoznunk. Ha ez a tudás kevésbé megalapozott, vagy hiányos, akkor rengeteg nehézségbe ütközhetünk. Pályafutásom legelején ezt a saját bőrömön tapasztaltam!