Gombaismereti szempontból jelentős…

14

Egy gombafaj pontos meghatározását mindig egy nagyobb egység felismerése előzi meg. Az egység, esetünkben a nemzetség, vagy más logikus séma szerint felállított csoport, aminek előzetes ismerete nagyban megkönnyíti a megoldás felé vezető, gyakran oly rögös utat.
A kiadvány több, mint 220 gombafaj élőhelyen készült csodálatos fotója segítségével mutatja be Magyarország gyakori, gombaismereti-, és étkezési szempontból is jelentős gombacsoportjait. Összefoglalásuk e könyvben kiemelkedő segítséget nyújt főként a kezdő gombászok számára, hogy könnyebben eligazodjanak a nemzetségek ill. más csoportok felismerésében, valamint az étkezési szempontból is fontos, és alaktanilag egymáshoz hasonló gombák biztonságos elkülönítésében.
A csoportokra vonatkozó leírások főként a termőtestek morfológiai tulajdonságait, és a gombákhoz csatolt magyar elnevezések közti viszonyt veszik alapul, de sok esetben kitérnek a tárgyalt rendszertani halmazok hovatartozására is. Hogy még szélesebb körű és részletesebb legyen a témakör bemutatása, ezért 67 étkezési szempontból fontos gombafaj részletes leírása is megtalálható a kiadványban.
A könyv az oktatási rendszerünk szerves része, az online képzésünkhöz is szorosan kapcsolódó tudásanyag. Így teljes körű megértése és átláthatósága függ a tanfolyamainkon való részvételtől, vagy valamilyen, a gombászat terén, előzőleg megszerzett alaptudástól. Viszont a teljesen kezdők számára is rengeteg hasznos információt, lehetőséget tartalmaz, ami bármikor hasznosítható és továbbfejleszthető.

A5-ös méret, 165 oldal.

Kategória:

Leírás

A Magyar Mikológiai Társaság által kiadott latin-magyar, magyar-latin névjegyzékben szereplő gombafajok szolgáltak alapul a könyv megírásakor. A mai napig az egyetlen kiadvány hazánkban mely a magyar gombaelnevezések által magukba foglalt latin nevek egybevetésével mutatja be a legfontosabb gombacsoportokat. Ezen felül egyes étkezési szempontból fontos gombafajok leírását is tartalmazza.

A kifizetést Western Unionon keresztül teljesítheted bankkártyával online, vagy pénzbefizetéssel a kirendeltségeken (A megadott Euro értéknek megegyező összeget itt Forintban is befizetheted). A könyvet az összeg beérkezése után postázzuk. A csomagot kérheted postán maradóra is. Ebben az esetben a megjegyzés rovatba kérlek tüntesd fel a posta címét.