Akció!

Gombaismereti tanfolyam 268 lecke

160 120

40€ értékű ajándék!

  • Most ajándék (20 Euro értékben) 2×45 perc egyéni konzultációs lehetőség a tanfolyamhoz.

  • A gombavarázs és a Gombaismereti szempontból… című könyvek internetes lapozó formátumban (+ ajándék 20€ értékben)
  • Időkorlát nélküli hozzáférés

  • Ha szeretnéd megvásárolni mindkét tanfolyamot, ezesetben használd, a “gombásztanfolyam” kuponkódot és a végösszegből 10% (20€) kedvezményt biztosítunk.

A gombahatározó videók 209 – hazánkban gyakori és étkezési szempontból jelentős gombafajt mutatnak be nagy részletességgel és, hogy a fajok határozása egyértelművé váljon, további 33 gombanemzetség videóját, és 128 hasonló faj fotóját, és összehasonlítását találod meg ebben a csomagban. A képzés linkekkel, kulcsokkal és kiegészítő információkkal együtt több száz fajt tartalmaz.

Ha szeretnél betekintést nyerni tantermünkbe, kattints ide!

Kategória:

Leírás

A kifizetést bankkártyával, vagy banki átutalással teljesítheted. Átutalás esetén hozzáférési jelszót az összeg beérkezése után küldjük.

Amit jó tudni kezdőként

Mivel a gombák erősen vízhez kötött élőlények, ezért megjelenésük nagyban függ az időjárástól. Vannak évek, amelyek csapadékosabbak, ilyenkor több gombával találkozhatunk így gyakorlati tudásunk nagymértékben fejlődhet. A csapadékban szegényebb években kevesebb a termőtest, vagy egyes fajok terméshulláma el is maradhat. Ez azt jelenti, hogy akár 2-3 év is eltelhet, mire újra találkozol ugyanazzal a gombafajjal. Ilyenkor az elméleti tudásod és az ismétlés lehetősége az, aminek segítségével életben tarthatod, a már kialakult képet.

Ha tanulónk vagy már, akkor nincs okod aggodalomra, mert a videóleckék folyamatosan, időbeli korlátozás nélkül elérhetőek számodra, ezért azokat bármikor használhatod és így naprakész marad a tudásod. Bármikor visszatérhetsz egy-egy téma megismétléséhez, felfrissítéséhez.

Különbségek a hagyományos és online oktatás között

A kiváló oktatók, a társaság és a nagyszerű szervezés miatt nagyon élveztem a részvételt minden olyan gombatanfolyamon, amire kezdőként beiratkoztam, azonban mindezek ellenére szinte azonnal észrevettem, hogy valami hiányzik ahhoz, hogy a tanfolyamokon tanultak igazán maradandóak legyenek számomra. Lássuk mi is az! A hagyományos alap-, és középfokú oktatási rendszerekben számtalanszor elhangzik, hogy a gyakorlat a legfontosabb a gombaismeretben. De valójában a tanuláshoz elengedhetetlen a magával ragadó elméleti anyag is. Az elmélet fontosságának háttérbe szorítása nagyrészt annak köszönhető, hogy a hagyományos oktatás időbeli keretek közé van szorítva. Az anyagot is csupán egy alkalommal hallgathatod végig, ami valljuk be, egy ilyen összetett feladat esetében, mint a gombahatározás – főleg egy kezdő számára – nem feltétlenül elegendő. Ezt már csak a terepi tanulással lehet orvosolni, ami valóban nagyon fontos és végül is ez a gombászás lényege, és esszenciája – de, ahogy azt fentebb írtam: nem minden évben áll rendelkezésünkre az összes olyan gombafaj, amit szeretnénk megismerni, és ha csak a tanfolyamot követő évben, vagy később találkozunk a keresett gombával, mindenképp elméleti tudásunkra kell hagyatkoznunk. Ha ez kevésbé megalapozott, vagy hiányos, akkor rengeteg nehézségbe ütközhetünk. Pályafutásom legelején ezt a saját bőrömön tapasztaltam! Ezt elkerülendő alkottam meg az oktatási rendszerünket.

Online oktatás

Az online képzés nagyszerű lehetőség arra, hogy szorosabbra fűzd az elmélet és a gyakorlat kapcsolatát, ezáltal megkönnyítve és felgyorsítva az egész tanulási folyamatot. A komplett videó, kép-, és hanganyag a teljes gombaszezon alatt és azon túl is rendelkezésedre áll. Kiváló fotókkal, érthető magyarázatokkal, hasznos linkekkel és határozókulcsokkal kiegészített tananyag, amit bármikor ismételhetsz és, ami a legfontosabb, hogy a gyakorlattal egyidőben is használhatod. A felület úgy lett kialakítva, hogy gombahatározásra is alkalmas legyen, akár egy könyv, viszont információtartalma egy hasonló fajszámot tartalmazó szakirodalom többszöröse. Mindez könnyen hozzáférhető módon áll rendelkezésedre, amivel időt, energiát takaríthatsz meg.

Miben vagyunk erősebbek, mint mások?

A megszokottnál nagyobb részletességgel mutatjuk be a gombafajokat. Rengeteg fotót, és részletfotót használunk az oktatáshoz. Bármikor rendelkezésedre áll a komplett tananyag, képek, videók, leírások, hasonló fajok stb. formájában. A szokásosnál több hasonló fajra hivatkozunk, ami lecsökkenti a tévedés esélyét. Oktatási rendszerünk egy életre szóló beruházás, időkorlátok nélkül. Annak fényében, hogy a gombászás életünk végéig tartó tanulással jár, vállalkozásunk példaértékű ma Magyarországon. Ajánlatunk ár-érték arányban kiemelkedő. Fotók segítségével gombahatározásra is használhatod az oktatótermet. Többféle módon csoportosítottuk a gombafajokat, és úgy szűrheted őket, ahogy te szeretnéd. Saját tapasztalatainkon kívül, tanulóink véleményei is nagyban formálták a képzést, ami így vált folyamatosan olyanná, amilyennek a legtöbb gombász elképzeli a modern gombaoktatást. Nagyfokú önállóságot tudsz elsajátítani, azáltal, hogy lényegében mindig tudsz tanulni, amikor csak szeretnél. A természet-, és a gombák szeretete, a természettudományos kíváncsiság kielégítése az, amit előtérbe helyeztünk, ellentétben az akkreditált képzéssel. (Ez utóbbi szakmai jellegű képzés.)

Elméleti anyag leckecímei

Szervezettan, rendszertan, toxikológia, élőhelyismeret

A gombák kialakulása – A nagygombák életmódtípusai – Alkotó anyagok – Testszerveződés – Rendszerezés – Szaporodás – Termőtesttípusok – Kalap határozóbélyegei – Trámatípus meghatározása – Lemezek határozóbélyegei – Tönk határozóbélyegei – Részleges és általános burok ismertetése – Általános tudnivalók – Gombamérgek ismertetése – Gombamérgezések ismertetése – Újabban felfedezett mérgesgombák és mérgezési típusok – A gombagyűjtés szabályai – A gombák gyűjtése – Élőhely ismeret

 

Gombanemzetségek

Gombacsoportokról röviden – Típusfaj – Csengettyűgombák – Csészegombák – Csigagombák – Csiperkék – Döggombák – Fakógombák – Fülőkék – Galambgombák – Galócák – Gerebengombák – Harmatgombák – Kénvirággombák – Kígyógombák – Korallgombák – Kucsmagombák – Nedűgombák – Nyirokgombák – Őzlábgombák – Papsapkagombák – Pereszkék – Pókhálósgombák – Porhanyósgombák – Pöfetegfélék – Rókagombák – Susulykák – Szegfűgombák – Tarlógombák – Tejelőgombák – Tinóruk – Tintagombák – Tőkegombák – Tölcsérgombák – Tuskógombák

Fajlistáért kattints IDE

Egyéb videók

Galambgomba összefoglaló – Csiperke összefoglaló – Őzlábgomba összefoglaló – A mikroszkópos határozásról röviden – Egyem, ne egyem?